2022. november 3., csütörtök

1J216 Retro Commodore C64 gép szervizgép - Jelenlegi ára: 36 000 Ft

Retro, Commodore C64 gép, fotón látható állapotban. Oldalán "PRÓBA" felirat olvasható, illetve a csavarjai hiányoznak. Talán egy szerviz gép lehetett.
Alján felirat:
COMMODORE C64
SER. NO. U. K. B 408516
MADE IN ENGLAND Szélesség: 21 cmHosszúság: 40. 5 cmMagasság: 8 cmSúly: 1. 79 kgCommodore 64
  
Ugrás a navigációhozUgrás a kereséshez
Commodore 64
A C64 eredeti ? kenyértartó? doboza, elődjéhez, a VIC-20-hoz hasonlóan
Fejlesztő
Commodore Business Machines
Gyártó
Commodore Business Machines
Forgalomban
1982? 1994
Processzor
MOS Technology 6510, később MOS Technology 8500 Órajel: NTSC: 1, 023MHz
PAL: 0, 985MHz
Memória
64kB (65536 byte) dinamikus RAM, 20kB ROM
Operációs rendszer
KERNAL/Commodore BASIC V2. 0/GEOS (opcionális, lemezről), CP/M (opcionális bővítőkártya)
Kapcsolódás
1X USER (felhasználói) port 1X Expansion (bővítőkártya) port 2X Joystick&Paddle (botkormány és "ütő" (pong stílusú analóg játékvezérlő)) port 1X Lightpen (fényceruza) port (a joystick1-es csatlakozón) 1X PSU (külső tápegység) csatlakozó (+5VDC, ~9VAC) 1X DIN AV (monitor) csatlakozó 1X RF (TV koax) kimenet 1X CBM IEC bus (Commodore soros IEC busz)
1X Datasette (Commodore C2N/1530 magnó) port
Energiaellátás
Külső tápegység, +5VDC, 9VAC
Előd
Commodore VIC-20
Utód
Commodore C128
A Wikimédia Commons tartalmaz Commodore 64 témájú médiaállományokat.
A Commodore 64 képernyője, a bekapcsolás után
A Commodore 64 (C64,  CBM 64, néha a vállalat logója után C=64-nek is írják) az 1980-as évek kultikus személyi számítógép-típusa. A Jack Tramiel által alapított Commodore Business Machines 1982 januárjában jelentette be, és szeptemberben adta ki 595 dolláros áron, ami ezért a pénzért addig elérhetetlen grafikai és hangképességeket nyújtott. A konkurenseihez képest agresszív árpolitika eredménye hamarosan árharc lett. Az 1993-ban befejezett gyártásáig eladott 17-25 millió számítógéppel a C64 minden idők legtöbbet eladott számítógépmodellje lett és maradt.
 Története
A C64 lemezegységgel és egy floppyval
C64C a CBM 1764 RAM-bővítővel
A Commodore a VIC? 20 sikere után kezdte el fejleszteni az újabb gépet, amely ideiglenesen a VIC-40 nevet viselte. Ennek fő újdonsága a 64 Kbyte memória és a továbbfejlesztett grafikus chip volt, amely már valóban csak a megjelenítéssel foglalkozott. A hangképzést ugyanis másik chip (SID) végezte, amely a maga nemében egyedülálló volt, ugyanis ez volt az első,  ? home computer? -be épített különálló hangvezérlő.
A C64 1982-ben az év számítógépe lett. Amikor piacra került, valóságos csodának számított. E számítógépet akkoriban cseppet sem csak játékgépnek tartották, hanem sok helyen,  Magyarországon kiváltképpen, komoly vállalati alkalmazásokra is használták.
1984-ben mutatták be az ? első színes, hordozható? számítógépet az SX? 64-et. A bőrönd jellegű berendezésben egy 5"-os színes monitor és egy 1541-es lemezegység kapott helyet. A berendezésben a tápegység is beépített; ezért súlya elérte a 10, 5 kg-ot.
1985-ben jelent meg C128, amely az új fejlesztéseken kívül egy ? komplett? C64-et is magában rejtett, ezért a korábbi programokat is gond nélkül futtatta.
 Elterjedése Magyarországon
A Commodore 64 Magyarországi elterjedésében a Novotrade cégnek is szerepe volt. Az 1985-ig COCOM-listán szereplő gépeket alkatrészekre szedve csempészték be bőröndökben, majd Magyarországon összerakták a gépeket. A gép a COCOM-listáról való lekerülés után kezdett leginkább terjedni, mivel a 80-as évek végére sikerült rengeteg személynek összespórolni a gép igen borsos árát. A legtöbb felhasználó magnókazettákat használt program- és adatbetöltésre, a hajlékonylemez annak idején luxus terméknek számított, és csak később terjedt el. 1989. január 1. és május 31. között a Vámhivatal nyilvántartása szerint csak a legálisan behozott gépek száma elérte a 36 000 darabot. [1]
 A gép utóélete
Először érthetően a vállalati szférából szorult ki, az otthoni felhasználók köréből azonban tulajdonképpen mai napig sem teljesen, mert van aki nosztalgiából máig megtartotta és be-bekapcsolja. Sőt, a géptípus újabban reneszánszát éli, oly módon, hogy különböző C-64 emulátorprogramokat készítettek, melyek PC gépeken futva C-64-es virtuális környezetet biztosítanak a felhasználónak. E virtuális számítógépeken minden, eredetileg C64-re írt program fut. A virtuális gépek több lehetőséget nyújtanak, mint az eredetiek, mert ? beépítve? tartalmazzák az assembler programozáshoz szükséges ? monitorprogramot?; a teljes memóriatartalom lemezre menthető; a programok betöltése gyorsabb, valamint virtuális meghajtók kezelésére is alkalmasak.
Az emulátorok közül a legnépszerűbb Windows környezetben a CCS64 és a VICE,  Linux operációs rendszer alatt pedig szintén a VICE, illetve az X? 64. Ugyanakkor már létezik platformfüggetlen, böngészőben futó online C64 emulátor is. [2]
A piacon elérhetőek olyan PC kiegészítők (csatlakozók, átalakítók), amelyek a megfelelő szoftverek segítségével a Commodore külső egységeit közvetlenül képesek kezelni.
2011 májusában a Commodore USA nevű cég kiadta a C64x jelű gépet, amely külsejében az eredeti gépet idézi, de egy 1, 8 GHz-es, kétmagos Intel Atom processzoros hagyományos PC;  Ubuntu Linuxszal, beépített DVD-olvasóval (opcionálisan Blu-ray), alaplapra integrált Nvidia videokártyával és 2 vagy 4 GB memóriával. Teljes értékű C64-ként is tud működni, akár tévéhez is csatlakoztatható. [3] A cégvezető 2012-es halála óta ezek a gépek már nem érhetőek el.
2018 Március 29-én európában a Retro Games LTD nevű cég kiadta a Commodore 64 Mini (röviden The C64 Mini) nevű gépet, ami egy kicsinyített változata az eredeti gépnek. 64 beépített játékkal,  USB joystick-al, felskálázott felbontással,  HDMI kimenettel, és mentési lehetőséggel lett kiadva.  Amerikában 2018 Október 9-én jelent meg, kicsit különböző beépített játékokkal.  
 
Forrás: wikipédia 
Termékeim között több Commodore termék található, kérem tekintse meg őket ide kattintva!
A termékről további nagy felbontású képek!
ÁRUIM ZÖME ANTIK ÉS RÉGI TÁRGYAKBÓL ÁLL.
SZEMÉLYES ÁTVÉTELI LEHETŐSÉG BUDAPESTEN (IX. ) ILLETVE SZEGEDEN!
 
Szállítás
Termékeinket az MPL futárszolgálattal küldjük! Terjedelmes tárgyaink szállításában külön díjazás mellett tudunk segíteni! Szállítási módok az alábbiak szerint alakulnak
 
Személyes átvétel Budapest IX.
 
 
Személyes átvétel Szeged
 
 
MPL csomag előre utalással
 
 
MPL csomag utánvét
 
 
Fizetés
A vételár és szállítási költség kiegyenlítésére az alábbi lehetőségeket biztosítjuk
 
Személyes átvételkor készpénzben
 
 
Banki átutalás
 
 
Utánvét
 
 
Paypal (MasterCard, Visa)
 
 
Szállítási, átvételi idő
A termék vásárlását követően a szállítási, kézhez vételi idő az alábbiak szerint alakul belföldön
 
Személyes átvétel
1-5 munkanap
 
 
MPL csomag előre utalással
2-3 munkanap
 
 
MPL csomag utánvét
1-3 munkanap
 
( számítógép számítástechnika számító gép számítás technika magnó adat informatika információ retro számítógép )

Jelenlegi ára: 36 000 Ft
Az aukció vége: 2022-11-04 01:36 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése