A zsidó háziasszonyok kezét igen szigorú rituális szabályok kötötték meg. Nagy leleményességre volt szükségük, hogy a megszabott korlátokon belül minél több ínycsiklandó és tápláló ételt varázsoljanak az asztalra – különösen a heti ünnepnap, a szombat, továbbá a sok évközi ünnep étrendjébe. Jó néhány receptjét átvette a nem zsidó konyha is, így a remek sóletét, a népszerű flódniét stb. E szakácskönyv a magyarországi zsidóság étkezési és ételkészítési szokásait örökíti meg
a századforduló idejéből.
Könyv: Herbst Péterné Krausz Zorica: Magyarországi zsidó ételek
Kiadó: Közgazdasági és Jogi
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve: 1984
Oldalszám: 116
ISBN: 963223295x
A borító élein kis kopásnyomok, a gerinc felső sarkán kis szakadozás látható.
Jelenlegi ára: 450 Ft
Az aukció vége: 2022-04-30 00:55 .
2022. április 29., péntek
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése